(maidoton)

Sisältää kvinoaa, lohta, vuohenjuustoa, tomaattia, oliivia, basilikaa ja oreganoa.

Toisilla on pizzaperjantai. Meillä on aina välillä pizzasunnuntai. Usein teen pizzaa, kun tyttäreni tulee partioleiriltä. Tänään ei ollut leiripäivä. Nyt leivon sen ensinnäkin siksi, että olen monen valmennettavani kanssa jutellut gluteenittomasta pizzareseptistä. Lisäksi haluan näyttää, että tonnikalan vaihtoehdoksi sopii hyvin esimerkiksi lohi. Lisäkuitujen turvaamiseksi pizzapohjaan voi lisätä kvinoaa. Tämä pizza on terveellisempi vaihtoehto, mutta ei mikään pikaherkku! Valmistus kestää noin puolitoista tuntia kohotuksineen.

Resepti: kaksi isoa pyöreää pizzaa

Näitä tarvitset

Näitä tarvitset

(4 henkilölle)

Pohja
1 pussi Risenta gluteenittomia tattarijauhoja (500g)
2 dl Provena kaurajauhoja
1,5 dl valmiiksi keitettyä kvinoaa  ­> katso ohje alta
2,5 dl vettä
1 pussi kuivahiivaa
2 rkl avokadoöljyä (maukkaampi tulee oliiviöljyllä)
1 tl raffinoimatonta suolaa (tavallinenkin käy)
oliiviöljyä pohjan työstämiseen

Täyte
1 prk La Bio Idea tomaattimurska (luomu)
10 kpl kalamata kivettömiä oliiveja
n. 400 g norjan lohta (tuore)
3 tomaattia
1 pkt Soignon yrttivuohenjuustoa (tuorejuusto)
1 pala Chevrette vuohenjuustoa (kypsytetty)
tuoretta basilikaa
oreganoa

Kvinoan valmistus:
Huuhdo 1⁄2 dl kvinoaa kylmällä vedellä teesihdin läpi ja lisää kiehuvaan veteen (1,2dl).
Keitä 15 minuuttia ja anna jäähtyä. Tarkista, että vesimäärä riittää, jos oikein kovin
kiehuu.

Pizzapohja
1.Lämmitä vesi käden lämpöiseksi ja lisää veteen suola.
2. Sekoita kuivahiiva tattarijauhoihin (koko pussi).
3. Lisää jauhoa veteen hiljalleen ja vaivaa taikina käsin tai yleiskoneella.
4. Lisää keitetty kvinoa, avokadoöljy (oliiviöljy) ja kaurajauhot (2 dl).
5. Taikinan koostumus on hyvä, kun se irtoaa käsistä helposti.
6. Laita taikina kohoamaan lämpimään paikkaan 45 minuutiksi. Suojaa liinalla.

Lohen esikäsittely:
1. Ota lohi lämpenemään, kun alat työstää pizzapohjaa.
2. Huuhtele lohi kylmällä vedellä ja poista ylimääräinen rasva.
3. Laita höyrykattilaan vettä n. 3 cm ja höyrytä lohta n. 5 minuuttia

Pizzanpohjan työstö
LAITA UUNI PÄÄLLE AJOISSA 225 ̇C
1. Jos taikina tarttuu helposti käteen, lisää vielä kaurajauhoja. Alusta taikina.
2. Puolita taikina ja levitä toinen osa leivinpaperin päälle (laita uunipelti valmiiksi alle, voit ripotella leivinpaperillekin vähän kaurajauhoja)
3. Painele taikina ohueksi kämmenellä ja sormilla.
Vinkki: kostuta oliiviöljyllä kämmenesi ja sormesi, jolloin työstö helpottuu.

Täyte yhteen pizzaan
1. Käytä lohesta puolet. Ota pieniä lohen palasia haarukalla veistä apuna käyttäen ja levitä haluamiisi kohtiin.
2. Leikkaa tomaatit ohkaisiksi siivuiksi ja levitä puolet.
3. Puolita vuohen tuorejuusto. Siivuta pala noin 1 cm siivuiksi ja puolita ne. Levitä pohjan päälle puolet.
4.Leikkaa oliivit siivuiksi ja laita pohjalle. Levitä pohjan päälle puolet.
5.Raasta kypsytetystä vuohenjuustosta puolet ja levitä tasaisesti kaikkien päälle.
6. Käännä pizzan reunat ylöspäin.

Pizzan paisto ja viimeistely:

Paista n. 12­-15 minuuttia (työstä toinen pizzapohja tässä ajassa). Kun juusto on kokonaan sulanut ja hieman rusehtava, ota pizza pois uunista. Ripottele oregano valmiin pizzan päälle ja lisää haluamasi määrä huuhdottuja basilikan lehtiä.

Oma kokemus: Pitkästä valmistusajasta huolimatta suosittelen! Pizza on maukasta ja erittäin täyttävää. Raikas salaatti kylkiäisenä kruunaa makunautinnon.