Myskikurpitsasosekeitto

Tiesitkö, että suolisto pitää valmiiksi pureskellusta ruuasta?  On kuitenkin hyvä muistaa pureskella myös sosekeittoja ja smoothieita, sillä ruoansulatus lähtee käyntiin jo suusta. Tämä auttaa etenkin hiilihydraattien pilkkoutumiseen amylaasi entsyymin avulla.

Itse tykkään erityisesti myskikurpitsasta. Keiton voi tehdä helposti vedessä keittäen, suolaa lisäten ja sauvasekoittimella soseuttaen. Tässä yksi resepti, joka on erittäin helppoa ja herkullinen. Voit korvata bataatin esim. porkkanalla.

Resepti:

noin kilon luomumyskikurpitsa
1 iso tai 2 pientä luomubataattia
kourallinen luomuparapähkinöitä
ruokalusikallinen luomuhasselpähkinöitä
1 tl raffinoimatonta merisuolaa (valkaisematon)
1 rkl kylmäpuristettua luomuoliiviöljyä
vettä
koristeluun persiljaa tai muita yrttejä

1. Laita pähkinät likoamaan veteen 2-3 h ennen ruoan valmistusta (huoneenlämpöön).
2. Kuori bataatti, paloittele ja laita keitinveteen.
3. Kuori myskikurpitsa, poista siemenet + rihmasto, paloittele ja laita keitinveteen.
4. Tarkista, että vesi peittää kasvikset. Mausta keitinvesi suolalla ja anna kiehua miedolla lämmöllä 18 min.
5. Huuhtele pähkinät siivilässä ja lisää ne kattilaan.
6. Anna kiehua vielä muutama minuutti.
7. Ota kauhalla blenderiin ensiksi pähkinät, vähän kasviksia ja vettä. Sekoita niin kauan kuin blenderi pyörii hyvin. Lisää loput kasviksista, oliiviöljy ja osa keitinvedestä. Blendaa ja tarkista paksuus. Jos tuotos on liian paksua, lisää vettä mieltymyksesi mukaan. Tarkista maku, voit halutessasi lisätä suolaa. Keitto saa olla makeahko.
8.  Koristele haluamallasi tavalla.

Vink, vink: keiton kanssa sopii loistavasti tämä siemennäkkäri: Vilman siemennäkkäri

Nautinnollisia hetkiä 

Ravintovalmentaja Vilma Kohonen
Vilma Kohonen

PS: Katso video vielä helpommasta myskikurpitsasosekeitosta. Tarvitset vain myskikurpitsan, vettä ja suolaa (herbamarea)