Tässä odotettu Vilman siemennäkkäri. (viljaton, maidoton ja gluteeniton)

Ensivuonna aloitankin työni Las Palmasista käsin eli ravintoneuvontaa saat vaikka olen toisella puolella maapalloa. Tulen työskentelemään Tervesolissa hierojaopiskelijana tammikuun ajan. Tervetuloa hoitoon, jos liikut Cran Canarialla. Oikein ihanaa joulua ja loppuvuotta – olet tärkeä!
Vilma

Resepti:
0,5 dl chiansiemeniä + 0,5 dl vettä (laita siemenet heti likoamaan – sekoittele välillä)

2,5 dl kurpitsansiemeniä (bendaa jauhoksi)

1,5 dl auringonkukansiemeniä

0,5 dl pellavansiemeniä

0,5 dl seesaminsiemeniä

0,5 dl avokadoöljyä

1 dl vettä (kiehauta esim. vedenkeittimessä)

1,5 tl harmaata raffinoimatonta suolaa

____________

1. Laita uuni päälle 150 asteeseen (kiertoilma on hyvä)

2. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää liotetut chiansiemenet, öljy ja kuuma vesi. Sekoita tasaiseksi massaksi.

3. Levitä massa leivinpaperin päälle. Taikinakaavin toimii levitykseen hyvin. Tee tasainen kerros ja jaa se 24 osaan. Voit ripotella päälle seesaminsiemeniä ja vähän suolaa myllystä.

4. Laita uuniin 1h 15 min. Siemennäkkärisi on valmis!

Yhdessä leivässä:
Hiilarit: n. 0,90g
Rasvat: n. 3,87g
Proteiinit: n. 9,2 g

Ps. Näkkärin päälle sopii hyvin gheevoi tai tahini.