Kuka on Vilma?

Olen turkulainen teinitytön äiti, kahden lapsen äitipuoli ja neljän lapsen isoäitipuoli. Vuosipylvään 40 olen jo ylittänyt. Perheeseen kuuluvat myös aviomies Yki ja bologneesi Marski. Harrastuksiani ovat fiilisten mukainen liikunta (tai ji, method putkisto, jooga, nia-tanssi, kuntosali, kävely, pyöräily), valokuvaus, kalastus ja mökkeily. Teen vapaaehtoistyötä Turun Seudun Hengitysyhdistyksen työikäisten astmavertaisryhmän ohjaajana, kuulun kolmatta kautta yhdistyksen hallitukseen ja olen kouluttautunut Hengitysliiton kokemusasiantuntijaksi. Pyöritän yrityksiä nimeltä Vilman Ravintovinkit sekä Vilman Kauneusvinkit.

Miksi kiinnostuin ravinnosta?
Sairastuin vuonna 2010 työperäiseen ammattitautiin, astmaan, ja lisäksi allergiaan sekä monikemikaaliyliherkkyyteen. Työkyvyttömyyden iskiessä sairastumiseni loputon pohdinta ja syvä epätoivo saivat minut kiinnostumaan ravinnosta. Olin uupunut, voimaton, väsynyt, stressaantunut ja suolistoni temppuili. Kärsin voimakkaista astmaoireista jatkuvan iho-oireilun kera.

Tämän kaiken takia menin Paula Heinosen / Pro Health Oy:n hyvinvointiluennolle Turun Konserttitaloon. Tajusin, että ravinto- ja elämäntapamuutoksia tekemällä saisin itseni parempaan kuntoon ja lisäksi voisin auttaa muitakin. Lähdin opiskelemaan alaa.

Opin, miksi kehoni oli sairastunut, mitä kaikkea kroonistunut stressi aiheuttaa elimistössä, miksi suolistoni ei toiminut normaalisti, miksi PMS-oireet olivat niin voimakkaat ja miksi kehossani oli jatkuva tulehdus. Tein suuria muutoksia. Vuosimalli Vilma 2018 on aivan toinen kuin vuosimalli 2010.

Koulutukseni
Olen suorittanut FLT RavintovalmentajaⓇ lisenssin Pro Health Oy:n vaatimusten mukaisesti. FLT RavintovalmentajaⓇ lisenssiin kuuluu jatkuva tietojen päivitys 4 – 5 kertaa vuodessa. Lisäksi olen opiskellut tulkintapätevyyttä MDD:n,  Nordicin ja Astriksen funktionaalisiin testeihin. Lisätietoa koulutuksesta löydät täältä:
FUNKTIONAALINEN RAVITSEMUSKOULUTUS

Ravintovalmennustyössä suurin oppi on tullut omasta elämäntapamuutoksestani. Valmennuksessa huomioin asiakkaan kaikki oireet ja pyrin löytämään niiden aiheuttajan. Tärkeitä seikkoja ovat fyysinen ja henkinen jaksaminen, ravintotottumukset, sairaudet, suolisto-ongelmat, hormonaaliset muutokset ja mahdollinen tukihoito.

Ravintoneuvontaa olen tehnyt syksystä 2014 lähtien ja moni asiakkaani on saanut suuren avun omaan hyvinvointiinsa. Järjestän jatkuvasti erilaisia hyvinvointiluentoja, joten seuraa blogiani ja facebook-sivujani. Päivitän tapahtumat sinne. Sieltä löytyy myös ravintovinkkauksia resepteineen ja muuta ajankohtaista.

Toimin yhteistyössä funktionaalisen lääkärin sekä MDD Terveyspalvelujen ja Nordic laboratorion sekä Lääkärikeskus Astriksen kanssa. Vastaanottoni on Raunistulassa ihanassa pienessä pihatalossa kotini yhteydessä sekä Locomo Byråssa, mutta teen myös etävalmennusta esim. netin välityksellä tai puhelimitse. Lisäksi teen vastaanottokeikkaa tällä hetkellä Helsinkiin ja Tampereelle.

Lämpimästi tervetuloa sivuilleni. Ota yhteyttä, jos mielenkiintosi heräsi 🙂

”Pidä itsestäsi huolta, sinua on vain yksi”

Vilma Kohonen
FLT Ravintovalmentaja®