Kuka on Vilma?

Olen turkulainen tytön äiti, kahden lapsen äitipuoli ja neljän lapsen isoäitipuoli. Vuosipylvään 40 olen jo ylittänyt. Perheeseen kuuluvat myös aviomies ja bolognese Marski. Harrastuksiani ovat fiilisten mukainen liikunta (tai ji, method putkisto, jooga, nia-tanssi, kuntosali, kävely, pyöräily), valokuvaus, kalastus ja mökkeily. Teen vapaaehtoistyötä Turun Seudun Hengitysyhdistyksen työikäisten astmavertaisryhmän ohjaajana ja olen kouluttautunut Hengitysliiton kokemusasiantuntijaksi. Pyöritän yrityksiä nimeltä Vilman Ravintovinkit sekä Vilman Kauneusvinkit.

Miksi kiinnostuin ravinnosta?
Sairastuin vuonna 2010 työperäiseen ammattitautiin, astmaan, ja lisäksi allergiaan sekä monikemikaaliyliherkkyyteen. Työkyvyttömyyden iskiessä sairastumiseni loputon pohdinta ja syvä epätoivo saivat minut kiinnostumaan ravinnosta. Olin uupunut, voimaton, väsynyt, stressaantunut ja suolistoni temppuili. Kärsin voimakkaista astmaoireista jatkuvan iho-oireilun kera.

Tämän kaiken takia menin Paula Heinosen / Pro Health Oy:n hyvinvointiluennolle Turun Konserttitaloon. Tajusin, että ravinto- ja elämäntapamuutoksia tekemällä saisin itseni parempaan kuntoon ja lisäksi voisin auttaa muitakin. Lähdin opiskelemaan alaa.

Opin, miksi kehoni oli sairastunut, mitä kaikkea kroonistunut stressi aiheuttaa elimistössä, miksi suolistoni ei toiminut normaalisti, miksi PMS-oireet olivat niin voimakkaat ja miksi kehossani oli jatkuva tulehdus. Tein suuria muutoksia. Vuosimalli Vilma 2018 on aivan toinen kuin vuosimalli 2010.

Koulutukseni
Olen suorittanut ravintoneuvoja diplomin Pro Health Oy:n vaatimusten mukaisesti. Lisäksi olen opiskellut tulkintapätevyyttä MDD:n, Nordicin ja Astriksen toiminnallisiin testeihin. Ravintovalmennuksia olen tehnyt vuodesta 2014 lähtien. Olen erikoistunut suoliston kunnostukseen huomioiden ruoka-aineyliherkistymiset ja imeytymisongelmat. Lisätietoa koulutuksesta löydät täältä:FUNKTIONAALINEN RAVITSEMUSKOULUTUS 

Kosmetologiopintojen lisäksi olen suorittanut hierojan koulutuksen Turun Hieronta-Akatemiassa.

Ravintovalmennustyössä suurin oppi on tullut omasta elämäntapamuutoksestani. Valmennuksessa huomioin asiakkaan kaikki oireet ja pyrin löytämään niiden aiheuttajan. Tärkeitä seikkoja ovat fyysinen ja henkinen jaksaminen, ravintotottumukset, sairaudet, suolisto-ongelmat, hormonaaliset muutokset ja mahdollinen tukihoito.

Järjestän jatkuvasti erilaisia hyvinvointiluentoja sekä muita tapahtumia, joten seuraa blogiani ja facebook-sivujani. Päivitän tapahtumat sinne. Sieltä löytyy myös ravintovinkkauksia resepteineen ja muuta ajankohtaista.

Vastaanottoni on Locomo Byråssa, mutta teen myös etävalmennusta esim. netin välityksellä tai puhelimitse.

Hieroja- ja kosmetologipalvelut
Teen ravintovalmennuksen lisäksi myös klassista hierontaa sekä probioottisia Esse -kasvohohoitoja. Vastaanotolla pyrin löytämään syyn asiakkaan ongelmiin, olkoon se sitten kiputila tai ruusufinni. Hoidon lisäksi saat aina kotiohjeistuksia, miten voit itse parantaa omaa olotilaasi.

Lämpimästi tervetuloa sivuilleni. Ota yhteyttä, jos mielenkiintosi heräsi 🙂

”Pidä itsestäsi huolta, sinua on vain yksi”

Vilma Kohonen
Ravintovalmentaja