Julkaistu

DNALIFE – GEENITESTIT

Kirjoittelin viime viikon blogissa geeneistä. Avaan vielä lisää mitä muuta geeneistä voidaan katsoa.

Yksilöllisen lääketieteen ymmärrys ja merkitys on vahvassa kasvussa. Geenitestien avulla saatuja yksilöllisiä tietoja voidaan käyttää apuna sairauksien ehkäisyssä, diagnosoinnissa ja hoidossa. Yksilöllinen lääketiede ymmärtää, että olemme kaikki erilaisia ja optimaalisen terveyden kannalta myös hoidon tulee olla jokaiselle yksilöllisesti räätälöity. Pystyt siis vaikuttamaan omaa terveyteesi ja hyvivointiisi geeniperimän pohjalta rakennetulla ruokavalio- ja elintapaohjelmalla.

Geenimme määrittävät, keitä olemme. Osan eroista voimme nähdä silmillämme, osaa emme. Yksilöllisiä eroja ovat mm. riski sairastua eri sairauksiin, reagointi tiettyihin lääkkeisiin ja elintapamuutosten vaikutus terveyteemme.

Ruokavalion räätälöinti testitulosten perusteella voi olla avuksi painonhallinnassa, urheilusuorituksissa, harjoittelun ja palautumisen optimoinnissa sekä sydänsairauksien ja joidenkin syöpien ja muiden elintapasairauksien ennaltaehkäisyssä.

Otan tähän kolme eri esimerkkiä, jotka kertovat jo paljon omasta geeniperimästä.

Terveys ja hyvinvointi
Geenitutkimuksessa tarkastellaan eri geenivariaatioita, joilla tiedetään olevan merkittävä vaikutus terveyteen ja kroonisten sairauksien alttiuteen, mm. osteoporoosi, sydän- ja verisuonitaudit ja diabetes. Myös metylaation toiminta, hapetustressi, tulehdusherkkyys ja maksan detoksifikaatio eli maksan puhdistusmiskyky näkyy tässä testissä.

Paino
Se on yksi kattavimmista ja tarkimmista painonhallintaan liittyvistä geenitesteistä. Testi kertoo mm. Mikä ruokavalio sopii juuri sinulle? Kestääkö kehosi rasvaista ruokaa vai rasvatonta? Liikalihavuuteen ja ylipainoon liittyvät variaatiot. Onko sinulla Kyky laihtua tai lihoa helposti? Painonhallinnan yksilöllisyys, rasvan mobilisaation säätely, kyky muuttaa rasvaa energiaksi, aineenvaihdunnan toiminta, rasvan imeytyminen ruokavaliosta

Mieli
Tärkeisiin biologisiin toimintoihin osallistuvat geenivariaatiot, jotka lisäävät mielenterveyden häiriöiden riskiä, antavat lisätietoa sairauden ehkäisemisestä, diagnoosista ja hoidosta.

Mielenterveyteen vaikuttaviin biologisiin avainalueisiin liittyvien yksittäisten geenivariaatioiden tuntemusta voidaan käyttää ehkäisemään mielenterveysongelmien syntyä. Geneettiset heikkoudet, yhdessä ympäristötekijöiden kanssa, lisäävät mielenterveyteen liittyvien ongelmien riskiä. Tähän kuuluvat rappeumasairaudet – lievä kognitiivinen heikentyminen, vanhuusiän Alzheimerin tauti, mielialahäiriöt – masennus, kaksisuuntainen mielialahäiriö, ahdistus & traumaperäinen stressihäiriö, addiktiokäyttäytyminen – alkoholi-, nikotiini-, kannabis- ja opioidiriippuvuuden riski, kannabiksen aiheuttama psykoosi sekä syömishäiriöt (ahmiminen)

NORDIC LABORATORIOS on kehittänyt seitsemän eri  DNALIFE-geenitestiä, joilla pystytään ylläolevan kolmen lisäksi katsomaan geeniperimäämme liittyen urheiluun, estrogeeniaineenvaihduntaan, ihon kunnosta, lääkeainesopivuuksista.

Klikkaa tästä ja lue lisää (pdf) : FIN_Patient Brochure DNALIFE

Mukavia kesäpäiviä toivotellen,
Vilma Kohonen

”Pidä itsestäsi huolta, sinua on vain yksi”

Hyvinvointivalmennus
Ravintovalmennus
Hieronta