Vilman siemennäkkäri

Tässä odotettu Vilman siemennäkkäri!
(viljaton, maidoton ja gluteeniton)

Tämä näkkäri sopii sinulle, joka vältät liiallisia hiilihydraatteja, noudatat kenties ketogeenistä elämäntapaa, haluat leivän joka on hiivaton sekä siinä ei käytetä gluteeniviljoja. Näkkäri on helppo tehdä ja mahtavan makuinen. Siinä on runsaasti kuitua, magnesiumia sekä muita hivenaineita sekä hyviä rasvahappoja. Se sopii niin iltapalaksi kuin keiton kanssa tai ihan vain välipalaksi esim. tahinin kanssa.

Enjoy,
Vilma

Resepti:
0,5 dl chiansiemeniä + 0,5 dl vettä (laita siemenet heti likoamaan – sekoittele välillä)

2,5 dl kurpitsansiemeniä (bendaa jauhoksi)

1,5 dl auringonkukansiemeniä

0,5 dl pellavansiemeniä

0,5 dl seesaminsiemeniä

0,5 dl avokadoöljyä

1 dl vettä (kiehauta esim. vedenkeittimessä)

1,5 tl harmaata raffinoimatonta suolaa

____________

1. Laita uuni päälle 150 asteeseen (kiertoilma on hyvä)

2. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää liotetut chiansiemenet, öljy ja kuuma vesi. Sekoita tasaiseksi massaksi.

3. Levitä massa leivinpaperin päälle. Taikinakaavin toimii levitykseen hyvin. Tee tasainen kerros ja jaa se 24 osaan. Voit ripotella päälle seesaminsiemeniä ja vähän suolaa myllystä.

4. Laita uuniin 1h 15 min. Siemennäkkärisi on valmis!

Yhdessä leivässä:
Hiilarit: n. 0,90g
Rasvat: n. 3,87g
Proteiinit: n. 9,2 g