Perunaporkkanamehu

Porkkanaperunamehu on erittäin ravinnerikas aamiaisdrinkki, josta on apua mm. vatsan limakalvoille, suoliston toiminnalle, närästyksen hoidossa, solujen toiminnassa, silmien ja ihon hyvinvoinnissa. Myrkkyjä poistava maksa kiittää myös tämän supermehun antioksidanttipitoisuudesta. Tehokkain vaikutus drinkistä on erityisesti silloin, kun se juodaan tyhjään vatsaan ennen aamiaista.

Peruna on raakana ja mehustettuna oikea terveyspommi, joka sisältää mm. runsaasti C-vitamiinia, kaliumia ja aminohappo L. glutamiinia. Peruna on myös raudan ja magnesiumin lähde. L glutamiini auttaa limakalvoja uusiutumaan, joten suoliston kunnostuksessa tämä aminohappo onkin tunnettu terapeuttinen aine.

Myös porkkanan hyöty tehostuu mehustettuna. Tyhjään vatsalaukkuun nautittuna porkkanassa oleva beetakaroteeni imeytyy limakalvon läpi, jonka jälkeen elimistö muuttaa sen A-vitamiiniksi. A-vitamiini on yksi tärkeimmistä vitamiineista auttamaan limakalvoja voimaan paremmin. Se yhdessä D-vitamiinin kanssa ylläpitää solujen normaalia jakautumista ja vastustuskykyä. Porkkanasta saa lisäksi C- ja E-vitamiinia. A-vitamiini on rasvaliukoinen, joten huolehdi, että aamiaisessasi on rasvaa mukana esim. 1 tl laadukasta oliiviöljyä puuron päällä.

OHJE:
3 isohkoa luomuperunaa
2 luomuporkkanaa
(tarvitaan mehulinko)

  1. Pese huolellisesti juuresharjalla
  2. Pilko paloiksi
  3. Mehusta mehulingolla
  4. Anna valmiin mehun seisoa n. 10 minuuttia, jotta tärkkelys laskeutuu pohjalle (erottuu hyvin valkoisena massana)
  5. Kaada mehu lasiin niin, että tärkkelys jää kannun pohjalle.

Nyt aamudrinkkisi on valmis nautittavaksi 🙂

Halaus,

Ravintovalmentaja
Vilma Kohonen