Tattarikvinoapuuro

Erityisesti kevään kynnyksellä helposti väsähtää ja sairastuu. Voimaa ei tunnu riittävän auringon paisteesta huolimatta. Kotimaiset marjat ovat tähän ongelmaan parasta ”superfoodia”. Ne sisältävät runsaasti antioksidantteja ja flavonoideja sekä muita vitamiineja ja hivenaineita. Tunnetuin superantioksidantti on C-­vitamiini, joka osallistuu mm. kehon immuunipuolustukseen ja tulehdustekijöihin sammuttamalla hapetusstressiä. Solut tarvitsevat antioksidantteja!

Ota haasteeksi vaihdella marjoja päivittäin. Kaksi kourallista marjoja päivässä riittää. Jos marjojen syönti päivän mittaan tuntuu vaikealta, lisää marjat jo heti aamupuuroon. Itse käytän mustikoita, puolukoita ja mustaherukkaa. Muista käyttää myös D­-vitamiinilisää. Auttaa niin uupumiseen kuin immuniteettiin.

Tässä on sinulle aamupuuro­ohje, joka sisältää antioksidantteja ja runsaasti proteiineja sekä kuituja.

Marjainen, proteiini-­ ja kuitupitoinen aamupuuro

Kourallinen mustaherukoita päivässä
Kourallinen mustaherukoita päivässä

(gluteeniton, maidoton)
Valmistusaika n. 7-­8 min

Näitä tarvitset:

3,5 dl vettä
1/4 tl raffinoimatonta (valkaisematonta) suolaa
1 dl tattarihiutaleita
0,5 dl kvinoa­hiutaleita
1 rkl pellavansiemenrouhetta
kourallinen puolukoita
kourallinen mustaherukoita
0,5 dl Laitilan Mustikka ja Mustaherukka Protein Smoothieta (sis. steviaa)
1 tl voita tai 0,5 tl hyvälaatuista avokadoöljyä

Kourallinen puolukoita päivässä
Kourallinen puolukoita päivässä

Ohje:

1. Kiehauta vesi
2. Lisää tattari­ ja kvinoa­hiutaleet sekä suola. Anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia.
3. Sekoita pellavansiemenrouhe puuron joukkoon (älä anna enää kiehua).
4. Sekoita oliiviöljy puuron joukkoon (tai lisää viimeiseksi voisilmä puuron päälle).
5. Laita lautaselle kaksi kourallista marjoja ja puuro päälle (marjat sulavat).
6. Voit laittaa marjoja myös puuron päälle.
7. Kaada proteiinismoothie puuron reunoille.

Puurosi on valmis nautittavaksi

Terkuin,

Ravintovalmentaja
Vilma Kohonen
Vilman Ravintovinkit