Julkaistu

RUOKA-AINEYLIHERKKYYDET JA CANDIDA

Miksi testata IgG-herkkyyttä?

Immunoglobuliini G (IgG) -ruoka-ainetestaus on hyödyllinen apuväline eliminoitavan ruokavalion jäsentämiseen henkilöille, joilla on monia kroonisia sairauksia. Henkilöt, joilla on esimerkiksi neurologisia oireita tai maha-suolikanavan käyttäytymishäiriöitä, kärsivät usein IgG-ruokayliherkkyydestä. Monet ihmiset voivat jatkaa ärsyttävien ruokien syömistä tietämättä niiden mahdollisista haittavaikutuksista.

  • Oireita voivat olla
  • ahdistus
  • päänsärky
  • pahoinvointi
  • masennus
  • turvotus/kaasu/omituiset vatsakivut
  • ripuli
  • ummetus
  • refluksi nivelkivut
  • väsymys
  • mielialan muutokset
  • hyperaktiivisuus
  • heikkous
  • hengitysoireet
  • aivosumu/muistiongelmat

Tietyt olosuhteet/oireyhtymät voivat johtua ruoka-aineyliherkkyydestä, kuten:

  • niveltulehdus
  • migreenit
  • korvatulehdukset
  • ekseema, nokkosrokko
  • sinuiitti
  • astma
  • koliitti
  • ärtyvän suolen oireyhtymä (IBS)
  • mielialaongelmat, uupumus

Ruokayliherkkyyteen liittyvät oireet voivat ilmaantua tuntien tai päivien kuluttua ärsyttävän ruuan syömisestä, koska IgG-ruokavasta-aineet säilyvät paljon pidempään kuin IgE-vasta-aineet. IgE-ruoka-allergia aiheuttaa histamiinin vapautumisen mukana välittömän yliherkkyysreaktion. Oireena tällöin on esim. kurkun turpoaminen, nuha, silmien kirvely tai kutina sekä ihottuma. Sitä vastoin IgG-ruokayliherkkyys aiheuttaa kehossa tulehdusreaktion, jonka oireet ilmaantuvat missä tahansa tunneista päiviin ärsyttävän ruuan syömisen jälkeen.

IgG-positiivisten ruokien poistaminen saattaa parantaa ärtyvän suolen oireyhtymän, tuoda apua autismiin, AD(H)D:hen, kystiseen fibroosiin, nivelreumaan ja epilepsiaan lukuisten kliinisten tutkimusten mukaan. Samalla parannat kehosi immuniteettia!

Suolisto-ongelmien takana saattaa olla Candida

Candida albicans on opportunistinen sienipatogeeni, joka löytyy osana ihmisen ruuansulatuskanavan normaalia mikroflooraa. Se on vain yksi noin 200 Candida -suvun lajista, mutta se muodostaa jopa 75 % kaikista kandidoositartunnoista. Hiivalajeja on yli 600.

Hiivaa syntyy paksusuolessa, mutta ajan kuluessa ja hiivan lisääntyessä se alkaa liikkua ruoansulatuskanavassa ja saavuttaa ohutsuolen, vatsan, ruokatorven ja lopulta myös suun.

Patogeenista Candidaa lisää:

  • antibioottien käyttö
  • runsaasti prosessoituja elintarvikkeita ja sokeria sisältävä ruokavalio
  • heikentynyt immuunijärjestelmä
  • liiallinen stressi
  • hormonaaliset epätasapainot
  • dysbioosi suolistossa

Hinnat
IgG Foodpanel 96 ruoka-ainetta 199€  (testi on suomennettu) MALLIRAPORTTI:Nordic Food Panel 96 IgG
IgG Foodpanel 186 ruoka-ainetta 295€ (testi on suomennettu)  MALLIRAPORTTI: Nordic Food Panel 184 IgG
IgG IgG Food Allergy Test with Candida and Yeast 190 ruoka-ainetta 325€ (testi on englanniksi)
Tilauksiin lisätään DHL-kuljetusmaksu 17,74 e ja tulkinnasta perittävä ravintovalmennusmaksu 95-120 e
Tulkinta tehdään etänä videopuhelulla. Testit otetaan sormenpäästä veritippatestinä, joten se on helppo tehdä kotona.

Kysy lisää Vilmalta!
info[at]vinkvink.fi