Vuohenjuustomunakas

Tämä on helppo ja nopea, ns. terveellisempi pikaruoka, jossa ei käytetä rasvaa. Ihanteellista on, jos ehdit itse paloitella kasvikset ja juurekset, ja esikypsentää ne höyryttämällä tai keittämällä. On kuitenkin usein tilanteita, että aika ja energia eivät vain riitä paloitteluun ja esivalmisteluun. Käytä silloin pakastevihanneksia. Mieluiten kotimaista tai luomua.

Sopii niin aamupalaksi, lounaaksi kuin ruokaisammaksi välipalaksi esim. jumppaajille. Iltapalana munakas saattaa olla liian raskas. Erityisesti, jos kärsit nukahtamisongelmista tai refluksista. Sopii hyvin pitsan tai hampurilaisen tilalle pikaruokavaihtoehtona. Jos keltuainen ei kuulu ruokavalioosi, lisää munien määrää kahdella ja poista keltuaiset.

TARVITSET: (annos kahdelle)
1 pussi pakastevihanneksia 250 – 300 g (mielellään luomua)
5-6 luomukananmunaa
o,3 dl vettä
vuohenjuustoa (esim. manchego)
herbamarea tai raffinoimatonta (valkaisematon) merisuolaa maustamiseen
ruohosipulia maustamiseen (itselläni on aina pakasteessa)

OHJE:

  1. Kuumenna paistokasarissa vesi kiehuvaksi ja lisää pakastekasvikset.
  2. Sekoita hetki ja lisää kananmunat nopeasti joka puolelle kasaria kasvisten päälle. Jos et käytä keltuaisia, erottele valkuaiset erilliseen kippoon ennen kuin aloitat kasvisten kuumentamisen.
  3. Raasta vuohenjuustoa päälle n. 2 -3 rkl.
  4. Peitä kannella ja anna hautua miedossa lämmössä n. 8 minuuttia.
  5. Ripottele päälle ruohosipulisilppu ja mausta herbamarella tai merisuolalla. Anna hautua vielä hetki kannen alla.

Namskis,

Ravintovalmentaja
Vilma Kohonen