Vilman tarina

Kuka on Vilma?

Olen 45 – vuotias turkulaiscanario. Perheeseeni kuuluvat aviomies ja bologneesi 11 vee Marski Mannerheimo sekä aikuinen tytär. Tein elämälleni muutoksen ja muutin Gran Canarian saarelle Las Palmasin lämpöön vuoden 2019 lopussa. Ideana minulla on asua talvikaudet lämmössä ja kesät aina Suomessa. Molemmissa paikoissa teen itselleni tärkeää työtä, joka on ihmisten auttaminen ravinnon parissa ja hierominen. Sekä räätälöin etelän lämpöön myös hyvinvointimatkoja.

Harrastuksiani ovat fiilisten mukainen liikunta (tai ji, jooga, uinti, kuntosali, kävely, juoksu, pyöräily), kalastus ja mökkeily. Toimin Suomen Ravintoterapiayhdistyksen hallituksen jäsenenä. Pyöritän yritystä nimeltä Vilman Ravintovinkit ja minut löytää facebookista sivuilta: Ravintovalmentaja Vilma Kohonen.  Ravintovalmennuksia teen pääasiassa etänä, jossa voidaan hyödyntää funktionaaliseen lääketieteeseen liittyviä testejä. Hierontoja teen tällä hetkellä kesällä Turun Raunistulassa ja talvella Las Palmasissa. Monet ovat saanneet palveluistani apua niin lihas/nivelvaivoihin kuin uupumukseen sekä suolisto-ongelmiin.

Miksi ravintovalmentaja ja hieroja?

Sairastuin vuonna 2010 työperäiseen ammattitautiin, astmaan ja allergiaan, jonka sain ripsiliimasta kosmetologina ollessani. Työkyvyttömyyden iskiessä sairastumiseni loputon pohdinta ja syvä epätoivo saivat minut kiinnostumaan ravinnosta. Olin uupunut, voimaton, väsynyt, stressaantunut ja suolistoni temppuili. Kärsin voimakkaista astmaoireista jatkuvan iho-oireilun kera. Olin todella huonossa kunnossa. Aloin oireilemaan lisäksi kaikille kemikaaleille monikemikaaliyliherkkänä.

Lähdin kuntouttamaan itseäni ravinnon ja elämäntapamuutosten avulla. Sain niistä niin hyvä avun, joten kouluttauduin ravintovalmentajaksi  ja lähdin tekemään ravintovalmennuksia, jossa hyödynnetään mm. funktionaalisen lääketieteen testejä sekä peruslaboratoriotutkimuksia kuten D-vitaminin puutos. Valmennuksessa pyritään löytämään esim. suolisto-ongelman syy, joten hyödynnän valmennuksessa tilanteen ja tarpeen mukaan erilaisia testejä. Toki muutoksia pystytään tekemään ilman testejäkin.

Halusin työhöni vielä jonkun lisäpalvelun, jolla voin lisää auttaa ihmisiä. Olen aina tykännyt tehdä hierontoja, joten päätin kouluttautua lisäksi hierojaksi. Suoritin hierojan ammattitutkinnon 2019. Hierojana otan asiakkaan kokonaisvaltaisemmin vastaan miettien, mitä kiputila kehossa aiheuttaa ja mitä sille on tehtävissä myös kotona. Olen myös yhdistänyt hierontahoitoihin mm. ravintoainepuutosten mittaamista.

Koulutukseni
Olen suorittanut ravintoneuvoja diplomin Pro Health Oy:n vaatimusten mukaisesti. Lisäksi olen opiskellut tulkintapätevyyttä MDD:n, Nordic Laboratorioksen ja Astriksen toiminnallisiin testeihin. Yhteistyötä teen tällä hetkellä eniten Nordic Laboratoriksen kanssa ja minulta voi lähitulevaisuudessa ostaa heidän tarjoamia testejä suoraan verkkokaupausta ravintovalmemennuksen kera. Ravintovalmennuksia olen tehnyt vuodesta 2014 lähtien. Olen erikoistunut suoliston kunnostukseen huomioiden ruoka-aineyliherkistymiset ja imeytymisongelmat. Lisätietoa ravintovalmmennuskoulutuksesta löydät täältä: FUNKTIONAALINEN RAVITSEMUSKOULUTUS 

Hierojan ammattitutkinnon olen suorittanut Turun Hieronta-Akatemiassa yhteistyössä Pirkanmaan urheiluhierojakoulu. Turun Hieronta-Akatemian sivuille

Valmennuksessa huomioin asiakkaan kaikki oireet ja pyrin löytämään niiden aiheuttajan. Tärkeitä seikkoja ovat fyysinen ja henkinen jaksaminen, ravintotottumukset, sairaudet, suolisto-ongelmat, hormonaaliset muutokset ja mahdollinen tukihoito.

Järjestän erilaisia hyvinvointiluentoja- ja matkoja sekä muita tapahtumia, joten seuraa blogiani ja facebook-sivujani. Päivitän tapahtumat sinne. Sivuilta löytyy myös ravintovinkkauksia resepteineen ja muuta ajankohtaista. Nettisivut ovat vielä pienessä muutosprosessissa, mutta kohta saan sivut paremmin toimiviksi.

Lämpimästi tervetuloa sivuilleni <3

“Pidä itsestäsi huolta, sinua on vain yksi”

Vilma Kohonen
Ravintovalmentaja
Hieroja